Siroccó Cintarella 10 éves

Rövid történet Cintarelláról és a születéséről. 
Télen is van alom, így Cintarella  télen született. Ők csak ketten voltak, testvére kan volt. Mivel saját vonalunkat szuka ágon nem tudtuk tovább vinni, kanunkhoz vettünk szukákat. Ők a másodikként vett szukától születtek, apjuk most is Úzó kanunk volt. Lehetőségünk lett egy újabb megfigyelésre. Arra, hogy az idegen szukák, milyen hatással vannak, vajon sikerül -e a párosításokból nekünk tetsző kutyát kiválasztani, hogy azt megtarthassuk. 
A kölyköknek az alomban még nincs nevük, nem név szerint tartjuk számon őket, bár az alombejelentőn a soros betűvel kezdődő név szerepel 10 napos kortól. A hívónév adásának “jogát” meghagyjuk az új tulajdonosoknak. Az alomban minden kiskutya egyenlő, nincs kiemelt kedvenc. Amikor eldöntjük, hogy megtartjuk, 7 hetes kora körül, a közösen eltöltött napok után, egyre szorosabban kötődik hozzánk és akkor már neve van. Cintarellánál esélyes volt néhány hetesen, hogy a mi kutyánk lesz, ezért Győző a kedvencként számon tartott nevet választott neki! Biztos, ami biztos alapon! Így a törzskönyvi neve és a hívóneve azonos lett nálunk. 
Amikor neve van az már a mi kutyánk, kötődünk egymáshoz!
Azért alakult így, hogy nem nevesítjük az alomban a kutyákat, mert érzelmileg szorosan kötődőm ahhoz a kutyához, aminek már személyisége, neve van. Akkortól már családtag és borzasztó lenne a családtagot másra bízni. Márpedig minden kutyát nem tarthatunk meg, de jó helyre, jó gazdihoz adni megnyugtató érzés, még nyolc hetesen. Cintarella tíz évet élt velünk, miközben minden hozzáfűzött reményt teljesített!
 2019. november


 2020. január 

Siroccó Cintarella tulajdonos: Krausz Győző 2010.01.11.-2020. 02. 26. A honlapon, az adott alom bemutatása, videó lejátszási listákkal, kép albumokkal >>https://siroccorottweiler.hu/sirocco-c-alom/ Siroccó ” C” alom 2010. 01. 11. anya: Odette von Hause Fritz előző tulajdonos Vida Zoltán felnevelésében, felkészítésével- tenyésztésre alkalmas, egészségügyi szűrés : HD +/- apa: Sirocco Úzó Kiállítás: kítűnő 2, tenyész szemle: alkalmas Egészségügyi szűrés: HD – ED- Cinta eredményei: HD+/- ED- 2011. 04.09. tenyészthető MRK Dunakeszi Siroccó G-I-L-M-O alom anyja


Innen indultunk. 💗